Vliesgevels

  • vliesgevel-03
  • vliesgevel-02
  • vliesgevel-01

Tegen weer en wind


Een vliesgevel, ook wel gordijngevel of glasgevel, is een niet-dragende gevel of afscheiding tussen exterieur en interieur van een gebouw. De vliesgevel kan worden opgebouwd uit lichte materialen, zoals glas en aluminium, waardoor er bespaard kan worden op gewicht.

Een vliesgevel draagt geen andere belasting dan zijn eigen gewicht en geeft die samen met de windbelasting die op de gevel komt af aan de achterliggende constructie van het gebouw die het op zijn beurt afdraagt op de fundering. Zoals de meeste gevels zijn vliesgevels ontworpen om wind- en waterinfiltratie in gebouwen tegen te gaan.

Vliesgevel profielen


Bij vliesgevels worden de naden tussen de glazen panelen doorgaans afgedicht met een aluminium profiel. Alcast levert ook structurele vliesgevels. Hierbij worden de naden niet afgedekt door een profiel, maar afgedicht met een speciale kit. Deze kitvoeg draagt sterk bij aan de waterkering van een vliesgevel. Ook heeft een kitvoeg invloed op de  thermische of akoestische eigenschappen van de gevel.

Opties

Wist u dat onze aluminium profielen in ruim 400 verschillende kleuren geleverd kunnen worden? Kijk op onze pagina met opties met onder meer een overzicht van onze kleuren en nog veel meer!

naar de opties

Deel deze pagina via: