Glas

  • glas-04
  • glas-02
  • glas-05

Glas… enkel, dubbel, drievoudig…


Glas, de finishing touch van uw ramen, deuren of schuifpui. Er zijn in principe 3 soorten glas: enkel glas, dubbelglas en drievoudig glas. Dubbelglas is het meest voorkomende type glas. In de meeste systemen is het ook mogelijk om enkel glas toe te passen, maar hierdoor daalt de isolatiewaarde van het systeem.

Drievoudig glas zorgt voor een extra hoge isolatiewaarde. Doordat drievoudig glas echter dikker is, kan dit glas niet in alle systemen opgenomen worden. Vraag uw dealer of drievoudig glas een optie voor u is.

Safety first


In Nederland bestaan bepaalde normen voor het glas. Eén van deze normen is de NEN 3569. In deze norm staat omschreven, wanneer een bepaald gevelelement moet worden voorzien van veiligheidsglas.

Kort samengevat komt het in deze norm erop neer dat er veiligheidsglas toegepast moet worden, indien de onderzijde van de ruit lager zit dan 850 mm vanaf de grond en er verder geen doorvalbeveiliging aanwezig is. Dit geldt voor zowel de binnen- als de buitenzijde. Schuifpuien bijvoorbeeld dienen ook bijna altijd voorzien te worden van tweezijdig letselveilig glas.

Het type veiligheidsglas dat het meeste wordt toegepast is gelaagd glas. Bij dit type glas worden 2 ruiten gelamineerd door middel van een onzichtbare en UV-werende pvb-folie. Bij eventuele breuken zorgt deze folie ervoor dat de scherven blijven hangen, waardoor er minder kans is op letsel.

Zonwerend glas


Het komt wel eens voor dat bij een grote ruitoppervlakte in een bepaalde ruimte, deze ruimte ’s zomers nogal broeierig aan kan voelen. Met toepassing van zonwerende beglazing beperkt u de opwarming van de binnenruimte. Door toepassing van het juiste type zonwerend glas, wordt de daglichttoetreding niet belemmerd.

Bij zonwerend glas wordt de buitenruit voorzien van een speciale coating. Deze coating zorgt ervoor dat de opwarming van de binnenruimte wordt verminderd. Hierdoor heeft u ‘s zomers een meer comfortabele werk- en /of leefomgeving.


terug naar de opties

Deel deze pagina via: